Önyükleme 1: Bilgisayar Programlamaya Giriş

Öğrenciler bu derslerde bilgisayar programlamanın temellerini öğrenirler. Derste bilgisayar oyunlarındaki nesne ve karakterlerin hareket ve etkileşimi temel matematik/geometri ve fizik bilgisi ile analiz edilir. Daha sonra aşama aşama öğrenilen bilgisayar programlama becerileri ile bu hareket ve etkileşimler programla ifade edilir. Ders aşağıda linkleri bulunan dokuz üniteden oluşur.

Ders uygulaması Scheme isimli eğitim amaçlı programlama dili kullanılarak yapılır ve çalışmalar web tarayıcısı üzerinde http://WeScheme.org sayfasındaki online uygulamada yapılabilir. Bu durumda öğrencilere iş defteri‘nin bir baskısını vermeniz yeterli olacaktır. Diğer kod örnekleri aşağıdaki ünitelerin içinde linklerle verilmiştir. Bu linkler WeScheme sayfasında ilgili kodu açar.

Bazı uygulamaları İnternet bulunmayan ortamlarda yaptık. Bu durumda WeScheme yerine Racket 7.3 versiyonunu kullandık. Böyle bir durumda kullanılacak öğrenci işdefteri ve kodları içeren zip dosyasını bu link‘ten indirebilirsiniz.

Dersin sahada uygulanamasından notlar, görseller ve videolar içeren uygulama notları‘na sayfa sonundaki linklerden ulaşılabilir.

Üniteler

Üniteler öğrencilerin tek başına takip edebileceği şekilde hazırlanmıştır.

Ünitelerin içinde eğitmen notları koyu olarak belirtilmiştir.

Ünite 1 Bilgisayar oyunları ve Koordinat düzlemleri

Ünite 2 Sözleşmeler, Metinler ve Görüntüler

Ünite 3 Tanımlamalara Giriş

Ünite 4 Tasarım Reçetesi

Ünite 5 Oyun Animasyonu

Ünite 6 Fonksiyonlara Karşılaştırma Yapmayı Öğretelim

Ünite 7 Koşullu Dallanma

Ünite 8 Çarpışma Tespiti

Ünite 9 Açılış Hazırlığı


Uygulama Notları